JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Kate Winslet, născută să devină o stea

FilmBox este locul în care își dau întâlnire cei mai talentați actori! Iar Kate Winslet este una dintre actrițele cu o carieră fulminantă, plină de carismă și cu un talent ce nu poate fi contestat de nimeni. Și povestea ei de viață pare a fi un scenariu de film.

Kate Elizabeth Winslet s-a născut pe 5 octombrie 1975, în Reading, Berkshire și a studiat actoria la Redroofs Theatre School. Prima sa apariție pe ecrane a fost la vârsta de 15 ani, în serialul britanic ”Dark Season”. Pe marile ecrane a debutat în ”Heavenly Creatures” în 1994, iar în anul următor câștiga deja premiul BAFTA pentru personajul Marianne Dashwood din ”Sense of Sensibility”. Actrița a dat însă lovitura cu marele succes din ”Titanic”. Au urmat apoi alte filme importante: ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, ”Finding Neverland”, ”Little Children”, ”Revolutionary Road”, ”The Reader”. Ultimul i-a adus un premiu BAFTA și un Oscar pentru cea mai bună actriță. Pe lista premiilor, Kate Winslet și-a mai trecut și un Premiu Emmy pentru rolul din ”Mildred Pierce” și încă un premiu BAFTA pentru apariția din ”Steve Jobs”.

Așadar, Kate Winslet s-a născut pentru a fi actriță. Mama sa era dădacă și chelneriță, iar tatăl a fost un actor determinat, nevoit însă să-și găsească alte job-uri în paralel pentru a-și susține familia. Bunicii din partea mamei au fost și ei actori și au jucat pentru Reading Repertory Theatre Company. Pasiunea pentru actorie s-a transmis puternic în familie: și cele două surori ale lui Kate au ales acest drum. În ciuda problemelor financiare mari resimțite în copilărie, Winslet a povestit mereu că s-a simțit iubită de părinții ei și că a avut parte de o familie care a susținut-o enorm.

Nici viața personală nu a fost una lipsită de dificultăți. În timp ce filma pentru ”Dark Season”, actrița care avea atunci doar 15 ani a început o relație cu actorul și scriitorul Stephen Tredre, cu 13 ani mai mare. Au trăit împreună în Londra și s-au despărțit în 1995, dar au rămas în relații foarte bune și apropiate până când Stephen a murit de cancer de os, doi ani mai târziu. De altfel, Winslet a lipsit de la premiera filmului ”Titanic” pentru a merge la înmormântarea fostului ei iubit. Într-un interviu acordat în 2008, actrița din Anglia a declarat că nu a trecut niciodată cu adevărat peste această pierdere.

Un an mai târziu după moartea lui Tredre, Kate Winslet l-a întâlnit pe Jim Threapleton pe platourile de filmare de la ”Hideous Kinky”, unde el era asistent de regie. S-a căsătorit în noiembrie 1998, iar în 2000 actrița a născut-o pe Mia. În 2001 însă cuplul s-a destrămat. La scurt timp, Kate l-a cunoscut pe regizorul Sam Mendes cu care s-a măritat în 2003. În același an s-a născut fiul lor, Joe. În 2010 însă, Kate Winslet a trecut din nou printr-un divorț. Edward Abel Smith este cel de-al treilea soț al actriței britanice cu care a făcut un băiat, Bear. Alături de noul partener, Kate îi crește cu devotament pe cei trei copii. Actrița nu acceptă roluri care o pot ține departe de familie pentru un timp lung și adoră să se afle în postura de mamă dedicată.

Pe minunata Kate Winslet o puteți urmări la FilmBox Plus, sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 22:00, în ”Finding Neverland” (”În căutarea tărâmului de nicăieri”).

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII