JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
PLCZSKHUROBGRSTR CĂUTAŢI-NE PE FACEBOOK

Audrey Tautou, actrița lunii august la canalele FilmBox

Audrey3

În rândul actorilor din Europa, Audrey Tautou este deja o personalitate consacrată și admirată. Vedeta de origine franceză, al cărei nume a fost ales de părinții săi ca tribut unui alt star al cinematografiei mondiale, Audrey Hepburn, a început cursurile de actorie la vârsta adolescenței, în cadrul Cours Florent, una dintre prestigioasele școli private de actorie de la Paris.

Debutul său pe marele ecran a fost în „Venus Beauty Institute” în 1999, o peliculă care i-a adus un premiu César, însă rolul care îi va marca întreaga carieră va fi cel al lui Amélie din filmul cu același nume. Câștigător a 4 premii César și 2 premii Bafta, plus încă 5 nominalizări la Oscar, „Amelie” (2001) a fost blockbusterul care a deshis, pentru fermecătoarea Audrey Tautou, drumul către marea lume a filmului, ea însăși descriind rolul ca find „un tsunami al succesului”.

Audrey2

Surprinzător însă, deși avea să joace în câteva filme americane, printre care și „Codul lui Da Vinci” (2006), alături de Tom Hanks, Audrey Tautou s-a ținut mereu departe de lumea vedetelor din SUA. „Nu îmi place presiunea care vine la pachet cu faima. Și nu îmi doresc o carieră la Hollywood. Nu vreau să locuiesc în Los Angeles. Orașul mă deprimă, are prea multe mașini și, în plus, ofertele pe care le primesc nu sunt deloc interesante” avea să declare ulterior actrița.

Din contră, deși talentul ei nu poate fi contestat, unii criticii numind-o chiar urmașa talentului și șarmului personal al lui Audrey Hepburn, actrița de origine franceză preferă să petreacă cât mai puțin timp în fața camerelor de filmat: „Pentru că nu apar în 5 filme pe an, unele persoane au tendința să creadă că nu dau foarte mare importanță acestui aspect al carierei mele. Dar dacă aș lucra mai mult decât o fac acum, nu aș mai avea deloc viață personală” a explicat ea într-un interviu pentru siteul independent.co.uk.

Cu Audrey Tautou ne întâlnim în luna august, în două rânduri. Pe 19 august, în drama romantică „Împreună” (2007) ea interpretează rolul tinerei Camille care regăsește fericirea cu ajutorul celor doi prieteni, Philibert și Franck. Pelicula, apreciată de criticii rottentomatoes.com cu un impresionat calificativ de 100%, va fi difuzată pe FilmBox Premium, de la ora 21:00. Apoi, pe 30 august, de la ora 22:00, pe FilmBox Family, în „Delicatețe”, actrița intră în pielea lui Nathalie, o văduvă ce va redescoperi iubirea la 3 ani după ce și-a pierdut soțul în urma unei tragedii.

Audrey1

  • Distribuie pe:
    Facebook Google Bookmarks 

TOP CATEGORII